black midi – Cavalcade (2021)

black midi (met kleine letters geschreven) bracht in 2019 het debuutalbum Schlagenheim uit, Dat was nog met gitarist Matt Kwasniewski-Kelvin, die voor dit album een soort van rustpauze heeft genomen. De band op dit album bestaat uit Geordie Greep, Cameron Picton en Morgan Simpson, die alle drie meerdere instrumenten bespelen. Cavalcade, het tweede album van de band dus, is geweldige muziek. Het is een soort mengeling van jazz, progessieve rock, noice, hip hop en complete chaos, dat sterk aan King Crimson en Captain Beefheart doet denken. Het is een zeer gevarieerd album en ook zeer toegankelijk, en is een van die albums die je van begin tot eind helemaal af wil luisteren. In maart, april en mei van dit jaar verschenen al de nummers John LSlow en Chondromalacia Patella uit als singles. 

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.