Dry Cleaning – New Long Leg (2021)

Deze muziek brengt je weer terug naar de jaren tachtig van de vorige eeuw. New Long Leg is het debuutalbum van het Londense Dry Cleaning, Een zeer interessant post punk album. De band die bestaat uit gitarist Tom Dowse, bassist Lewis Maynard, drummer Nick Buxton en zangeres Florence Shaw, belopen wat mij betreft het pad van memory lane. Je moet automatisch denken aan The Sound, met name die nummers waar een lekkere basgroove in zitten zoals in Scratchcard LanyardLeafy en Every Day Carry, aan Joy Division, en zelfs een beetje aan het gitaarspel van Robert Fripp. Is een van de betere CD’s (die ikzelf uiteraard gekocht heb en die ik tot nu toe heb beluisterd) die dit jaar is verschenen.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.