Top 10 1996

In deze top tien van 1996 staan albums die in mijn 1760 lijst zijn terug te vinden van plek 624 tot en met 1059. Beste album van dit jaar vind ik Brotherhood Of Stars van Carlos Nunez, een celtic folk album, dat eerder ook onder de naam A Irmandade Das Estrelas is uitgebracht. Deze Spanjaard staat ook wel bekend als de Jimi Hendrix van de bagpipes. Misschien vreemd genoeg (in ieder geval voor mezelf) vind ik dit album beter dan bijvoorbeeld Beautiful Freak, How Long Must This Be Going On, Placebo en Now I Got Worry, van Eels, Van Morrison, Placebo en The Jon Spencer Blues Explosion. Misschien dat dit wel komt omdat het me veel aan de muziek van Ry Cooder doet denken, en die ook op twee nummers op dit album meedoet trouwens, net als Paddy Moloney en The Chieftains. Allemaal muzikanten die ik hoog heb zitten. Een na beste album in dit lijstje is wat mij betreft Bringing Down The Horse van The Wallflowers, de oude band van Jakob Dylan.

This entry was posted in Top 10. Bookmark the permalink.