Cryptosis – Bionic Swarm (2021)

Cryptosis is een progressive trash metal band uit Enschede, ontstaan uit de vorige band Distillator, waarvan al eerder twee albums zijn uitgebracht: Revolutionary Cells in 2015 en Summoning The Malicious in 2017. Door verandering van stijl, van trash metal naar progressive trash, heeft men besloten onder een ander bandnaam dit debuut Boinic Swarm uit te brengen. Ze zijn als het ware gewoon weer opnieuw begonnen. Het doet me een beetje denken aan Voivod (staat op plek 746 in mijn 1760 lijst) maar door de zang van Laurens Houvast, klinkt het eigenlijk veel beter. Hij is ook een zeer goede gitarist moet ik zeggen. Er gaat een enorm power uit van deze muziek. Het gaat werkelijk sneller dan snel. Samen met bassist Frank te Riet en drummer Marco Prij, kun je eigenlijk nauwelijks geloven dat dit trio gewoon uit Overijssel komt. Ja, ik hou van Dylan, folk, country, blues, jazz, en noem maar op, mijn muzieksmaak is zeer breed, maar ik ben ook een liefhebber van dit soort enerverende klanken, voor mezelf altijd een prima manier om m’n energie in terug te vinden.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.