Anneke van Giersbergen – The Darkest Skies Are The Brightest (2021)

Tot mijn schande heb ik nog nooit een album van The Gathering gekocht. Ik heb helemaal niets in mijn verzameling van welk project dan ook waar van Giersbergen ooit mee bezig is geweest (heb wel alleen ooit een CD van Arjen Lucassen gekocht (Ayreon – Into The Electric Castle) waarop van Giersbergen te horen is op een enkel nummer – net als Sharon van Andel van Within Temptation op dat album trouwens – waar ik tot mijn schande ook niets van heb). Na in de loop der jaren een aantal soloalbums uitgebracht te hebben, na de bands The Gathering en VUUR, komt van Giersbergen dit jaar dus met dit soloalbum. Niet met progressieve metal, maar met folkachtige akoestische muziek met cello, viola, viool en trompet. Het is een mooi album geworden.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.