The Smiling Dog Saloon, Cleveland

Geopend in 1971, in een voormalige bowlingclub, in een van de ruigere buurten van Cleveland, Ohio, en opgericht door eigenaar Rodger Bohn. Was een belangrijke locatie voor toerende jazz artiesten die onderweg in Cleveland terecht kwamen, met Ernie Krivda, een jazz saxofonist, als leider van de huisband. Er kwamen zowel veel jazz grootheden, zoals Weather ReportReturn To Forever, The Miles Davis Octet (dat er vier avonden achter elkaar heeft opgetreden) Stanley ClarkeMose Allison, Keith Jarrett, Charlie Haden, Cannonball Alderley, Yusef Lateef, Bill DeArango, Stan Getz, Elvin Jones, Herbie HancockOrnette Coleman, Pharoah Sanders en Chick Corea, als ook veel rock en blues artiesten en rockbands, zoals Atlanta Rhythm Section (er bestaat een bootleg van een concert in de Smiling Dog uit 1975), Ellen McIIwaine, Jimmy McGriffManfred Mann’s Earth BandStatus QuoRenaissanceTim BuckleyGarland JeffreysMuddy Waters en Lynyrd Skynyrd. In het verleden zijn er een aantal livealbums verschenen die daar zijn opgenomen, zoals van Hound Dog Taylor Release the Hound. De locatie is uiteindelijk alweer in 1976 gesloten.

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.