(1569) Jon Anderson – Olias Of Sunhillow (1976)

Olias of Sunhillow was het debuutalbum van de leadzanger van Yes uit 1976. Uit dezelfde periode dat de andere leden van Yes (Squire met Fish Out Of Water, Howe met Beginnings, White met Ramshackled en Moraz met The Story Of I) ook allemaal soloalbums uitbrachten. Is wat mij betreft dus het beste soloalbum van Anderson dat ik op CD heb. Zijn tweede album Song Of Seven dat ik alleen als LP heb en The Promise Ring (alleen op CD) zijn ook redelijk tot goede albums, maar kunnen niet tippen aan dit album. En Short Stories van Jon And Vangelis, ook in mijn 1760 lijst, dus ook niet. Ik moet zeggen dat toen ik ooit ergens voor de eerste keer las dat Lord Of The Rings verfilmd zou worden, dat dit soort muziek van Anderson makkelijk de soundtrack voor de film zou kunnen zijn. Want het is ronduit magisch, onbegrijpelijk, fantasierijk, psychedelisch en surrealistisch.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.