(1570) Donna Summer – Four Seasons Of Love (1976)

Wie geinteresseert is in de geschiedenis van disco (op zich geen foute muziek), die moet altijd naar Donna Summer luisteren. Donna Summer was een interessante vrouw, alleen al om het feit dat ze in de jaren zeventig verschillende keren te zien is geweest bij Van Oekel’s Discohoek. Wat erg hilarisch was allemaal. La Summer was groter dan latere sterren als bijvoorbeeld Madonna en Lady Ga Ga, wat mij betreft. Zij was de Queen of Disco en The First Lady Of Love. En met recht. Ze had verschillende hits, zoals Love To Love You BabyCould It Be MagicHot StuffState of Independence (Jon and Vangelis), en natuurlijk MacArthur Park. Wat ik een geweldig nummer vind. Al vind ik de versie van Richard Harris dan weer wel beter. Four Seasons Of Love, uit 1976, is een conceptalbum over, zoals de titel van het album al aangeeft, over de liefde en de relatie daarmee met de vier seizoenen. Ja, je moet er maar opkomen. Het heeft maar vijf tracks: Spring AffairSummer FeverAutumn ChangesWinter Melody en Spring Reprise. En is geproduceerd door Giorgio Moroder en Pete Belotte.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.