De keuze van een Album van een bepaalde Band of Artiest

(952) Brian May – Back To The Light

Als gitarist van Queen heb ik altijd met veel bewondering geluisterd naar zijn gitaarspel, uiteraard. May is een meester om zijn gitaar te laten spreken alsof je naar woorden luisterd. Dat kon hij altijd als geen ander. Vooral in mijn jeugd was hij de beste gitarist ter wereld. Er was gewoon geen betere. Maar toch staat hij denk ik als gitarist niet bij mij in een lijstje met de beste vijftien gitaristen (hoewel – daar moet ik toch eens over nadenken). Maar dat is geen schande. May heeft gewoon prachtige dingen laten horen op zijn gitaar. Ik heb van de man vier soloalbums op CD (en ook de Starfleet EP heb ik). Eigenlijk alles wat hij heeft uitgebracht van 1992 tot en met 2000. De twee studioalbums Back To The Light en Another World, de soundtrack La Musique De Furia, en het livealbum Live At The Brixton Academy.

This entry was posted in CD Verzameling. Bookmark the permalink.