De uitklaphoes van de LP #41

Asia van Asia

Dit was met recht een album van een supergroep. Zanger en bassist John Wetton van King CrimsonU.K. en Uriah Heep, gitarist Steve Howe van Yes, toetsenist Geoff Downes van Yes en The Buggles, en drummer Carl Palmer uiteraard van Emerson, Lake & Palmer. Tot 2014 heeft Asia dertien studioalbums uitgebracht. Maar dit debuutalbum was commercieel het meest succesvolle. De drie op single uitgebrachte nummers Heat Of The MomentOnly Time Will Tell en Sole Survivor zijn van dit album daarom dan ook de bekendste, maar zeker niet minder dan de andere nummers One Step CloserTime AgainWildest DreamsWithout YouCutting It Fine en Here Comes The Feeling. Deze LP heb ik ook als CD in mijn 1760 lijst staan.

This entry was posted in LP Verzameling. Bookmark the permalink.