Top 10 Albums met Aantal Nummers

Vandaag een lijstje met albums met zestien nummers. In deze top tien staan onderandere albums van Robert Johnson, Albert King, David Bowie, The Incredible String Band, Arcade Fire en Stan Kenton, allemaal bij de eerste 476 van mijn 1760 album lijst. Op de tiende plek in deze top tien staat Sign ‘O’ The Times van Prince. Als je al die honderdzestig nummers in deze list zo eens bekijkt of beluisterd, springen er wat mij betreft enkelen wel boven uit: Cross Road Blues, Come On In My Kitchen, Oh Pretty Woman, Kansas City, Five Years, Soul Love, Ziggy Stardust, Starman, Hang On To Yourself, Maybe Someday, Schaeffer’s Jig, Everything Happens To Me, Incident In Jazz, The Suburbs, Ready To Start, Rococo, In The Wee Small Hours Of The Morning, Last Night When We Were Young, The Bonny Earl Of Morey, The Vicar Of Bray, Found That Soul, Ocean Spray, Why So Sad, Sign ‘O’ The Times, The Ballad Of Dorothy Parker, Hot Thing en The Cross. Het album Born Under A Bad Sign van Albert King, dat ik eerder trouwens in een lijst met albums met elf nummers had gezet, heb ik echter verplaatst naar deze lijst (van dit album heb ik de 2013 remastered edition en daar staan vijf extra nummers op), en het album van John Lennon Plastic Ono Band heb ik alsnog in een lijst met elf nummers gezet. Die had ik ook over het hoofd gezien. Voor wat het waard is.

This entry was posted in Top 10. Bookmark the permalink.