(1571) Guided By Voices – Alien Lanes (1995)

Guided By Voices is (volgens mij nog steeds) een indie rock band uit Dayton, Ohio. De band is al een paar keer uit elkaar gegaan en weer bij elkaar gekomen. En ook in 2021 is er alweer een album verschenen en staat er nog een op het punt van verschijnen. Alien Lanes uit ’95 was het achtste album. Er staan maar liefst achtentwintig nummers op. Het was het debuut voor Matador Records, en het album staat in de lijst met 1001 Albums You Must Hear Before You Die. Alien Lanes was zo’n beetje de grote doorbraak van deze toen nog underground band, aangevoerd door Robert Pollard, het enige vaste bandlid in al die jaren. Een aantal leuke popliedjes, met een kop en een staart, zijn As We Go Up We Go DownGame Of PricksBlimps Go 90 en My Valuable Hunting Knife.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.