The Village Recorders, Los Angeles

The Village Recorders is een wereldberoemde studio in Los Angeles, gehuisvest in een vintage vrijmetselaarstempel uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Eind jaren zestig werd het omgebouwd tot een opnamestudio. In mijn 1760 lijst staan heel wat albums waarvan de muziek in deze studio te horen is geweest. Sheik Yerbouti van Zappa bijvoorbeeld, of Robbie Robertson van Robbie Robbertson, The Nightfly van Donald Fagen, en ook Breakfast In America van Supertramp. En best nog wel een aantal meer. Het zijn echter wel allemaal albums die ook in andere studios zijn opgenomen. Albums die enkel en alleen in The Village zijn opgenomen, die heb ik niet. Om een beetje een indruk van deze studio te krijgen kun je hier naartoe gaan, hier op You Tube, of hier, naar hun eigen website.

This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.