De uitklaphoes van de LP # 38

Small Change van Tom Waits

Een van de beste LP’s die Waits heeft uitgebracht. Maar dat vind ik eigenlijk van al zijn albums. Waits heeft geen zwakke albums gemaakt. Ben al een eeuwigheid fan van de man. Eerst heb je Dylan, dan komt Neil Young en daarna Waits. Maar ik vind Waits wel na Dylan de beste songschrijver. Dat absoluut. Small Change komt uit 1976, eigenlijk uit een periode van voor Swordfishtrombones, toen hij nog niet echt wereldberoemd was, maar wel (toen ook al dus) de mooiste muziek maakte (maar soms denk ik er ook weer heel anders over en vind ik zijn latere werk weer veel mooier). Zijn laaste album komt alweer uit 2011. Het schijnt (staat op zijn eigen website) dat hij in de studio bezig is met iets. Een nieuw album in 2022? Laten we het hopen.

This entry was posted in Blog, LP Verzameling. Bookmark the permalink.