Top 10 1974

Om het even over voetbal te hebben, over het Europees Voetbal Kampioenschap dat nu aan de gang is (ja ik ben een enorme voetbalfan): dan is 1974 uiteraard een magisch jaar wat dat betreft. En wat muziek betreft natuurlijk ook. The Lamb Lies Down On Broadway van Genesis verscheen. Pretzel Locig van Steely Dan, 461 Ocean Boulevard van Clapton en Kimono My House van Sparks (met het geweldige nummer This Town Ain’t Big Enough For Both Of Us). Een ander album wat in deze top tien staat is het livealbum van Monty Python: Live At Drury Lane, met uiteraard de Communist Quiz (met ook een paar vragen over voetbal), Nudge Nudge en de Lumberjack Song. Op de tiende plek in deze top 10 staat Seven van Poco. Maar er verschenen in ’74 natuurlijk wel meer goede albums die ik ooit heb gekocht (en die deze top tien niet hebben gehaald). Wat te denken van bijvoorbeeld Bridge Of Sighs van Robin Trower, Hatfield And The North van Hatfield And The North en ook Bad Company van Bad Company. Over een aantal albums uit ’74 heb ik al een stukje geschreven. Dat zijn die van (1757) Isao Tomita, (1752) Abba en (1617) Brigitte Fontaine & Areski Belkacem.

This entry was posted in Top 10. Bookmark the permalink.