De uitklaphoes van de LP #37

Jazz van Queen

Hoewel het een wat simpeler rock album is (misschien niet vergeleken met News Of The World maar wel met hun eerste vijf albums), is het wel een echte gitaarplaat met Brian May duidelijk op de voorgrond. En dat is altijd leuk om naar te luisteren. En dat begint al op 1:25 in het openingsnummer Mustapha, wanneer het gitaargeweld voor het eerst uit de luidsprekers barst. Ook het bekende koorwerk van Freddy, Brian, Roger en John is ok. Maar het was vroeger wel even wennen toen deze LP uitkwam. Nu kan ik er met plezier naar luisteren. Er staan een hoop mooie dingen op. Niet het beste album van Queen, maar zeer zeker ook niet de slechtste. De hoes was ook erg afwijkend met de voorgaande albums: geen Queen logo erop afgedrukt bijvoorbeeld, maar een hypnotiserende afbeelding in zwart en wit op de voor- en achterkant. De poster van al die naakte dames op een racefiets die er bijgeleverd was heb ik helaas niet meer. Geen idee wat er mee gebeurt is.

This entry was posted in Blog, LP Verzameling. Bookmark the permalink.