(1584) Moonspell – Irreligious (1996)

Uit Portugal komt meer dan alleen fado. Moonspell is een gothic metal band. En dit is een aardig album. Het doet je af en toe huiveren en verwonderen tegelijk. De twaalf nummers die er op staan varieren van zeer goed tot goed. Met lekkere gitaarsolos, een zanger die overtuigd en met onderwerpen als opium, perversiteiten, religie, wolven, monniken en Mephisto. Er gaat zelfs een nummer over de hoofdpersoon van de roman van Patrick Suskind: Het Parfum. En in het nummer Awake is zelfs dichter Aleister Crowley te horen. Uitgebracht door Century Media Records, net als dat album van Lacuna Coil in mijn lijst van 1760 albums. Het is dan wel geen meesterwerk, maar zeker wel een aangenaam geheel.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.