De keuze van een Album van een bepaalde Band of Artiest

(374) Talking Heads – 77

Ik heb zowel op CD als op LP wel het een en ander van deze band uit New York. En hun beginperiode vind ik dan weer het meest interessant (het tweede album More Songs About Buildings and Food heb ik echter nooit gekocht). Zijn muzikaal allemaal van goede kwaliteit. 77, Fear Of Music en Remain In Light bevatten alledrie uitdagende en intelligente muziek, naar mijn mening. Van het latere werk heb ik vroeger ook de LP’s gekocht. En toen waren ze commercieel behoorlijk succesvol en waren ze veel op MTV te zien. Om Chris Frantz, Tina Weymouth en Jerry Harrison niet tekort te doen, maar David Byrne was echt een genie. Wist allerlei muziekstromingen aan elkaar te verbinden. Once In A Lifetime, Psycho Killer, Burning Down The House, This Must Be The Place, The Lady Don’t Mind, Road To Nowhere, And She Was: wie kent al die nummers niet? Ikzelf wordt in iedergeval altijd vrolijk van Talking Heads en heb altijd de behoefte om mee te zingen. Wat mij betreft is 77 hun beste album.

This entry was posted in CD Verzameling. Bookmark the permalink.