Top 10 Artiesten die in Topanga Canyon hebben gewoond

Topanga Canyon ligt ingesloten in de Santa Monica Mountains in Californie, en staat bekend als een Boheemse enclave die in het verleden veel kunstenaars, muzikanten en filmmakers heeft aangetrokken. Men moet deze canyon niet verwarren met Laurel Canyon, dat eigenlijk net zo’n markante muziekgeschiedenis heeft (of eigenlijk misschien nog wel meer) als Topanga Canyon. De canyon was al in de jaren twintig van de vorige eeuw door de vele heuvels en het rustieke landschap al aantrekkelijk voor vele Hollywoodsterren. Een van de artiesten die naar dit gedeelte in Californie trok was Woody Guthrie, al in 1952. Taj Mahal, Joni Mitchell, Stephen Stills, Gram Parsons, Van Morrison, Billy Preston, Jim Morrison, John Densmore, Marvin Gaye en Lowell George hebben er allemaal gewoond. De aantrekkingskracht moet enorm zijn geweest. Vaak gaf het deze artiesten de mogelijkheid om te ontsnappen aan de hectiek van hun dagelijkse bestaan. Bob Hite van Canned Heat heeft er gewoond. Alan Wilson, ook van Canned Heat, is er dood aangetroffen. Neil Young had er een huis waar hij een groot gedeelte van After the Goldrush heeft opgenomen. De hoesfoto van Everybody Knows This Is Nowhere van Young is genomen ergens in dit gebied. Roadhouse Blues van The Doors schijnt te zijn geschreven nadat Jim Morrison een keer over Topanga Canyon Boulevard was gereden. Andere artiesten die er hebben gewoond of misschien nog steeds een huis hebben, en ook in mijn 1760 lijst staan, zijn Mick Fleetwood, The Flying Burrito Brothers, Richard Hayward (Little Feat), Don Felder (Eagles), John Helliwell (Supertramp), Chris Robinson (Black Crowes), Adam Jones (Tool), Colin Hay (Men at Work), Linda Ronstadt, Alice Cooper en Devendra Banhart.

This entry was posted in Top 10. Bookmark the permalink.