De keuze van een Album van een bepaalde Band of Artiest

(441) Donald Fagen – The Nightfly

Ik hoef denk ik niet te verklaren waarom The Nightfly van Donald Fagen een absoluut meesterwerk is. Als je er een paar keer naar luisterd dan kom je daar vanzelf achter. Het is een perfect album om op te zetten als je om een uur of twee in de nacht uit de kroeg thuis nog een afzakkertje wil nemen. Het is ook het perfecte album als je in een audiowinkel wil horen hoe de geluidsboxen klinken. Er staat geen enkel zwak nummer op, en kan moeiteloos vergeleken worden met andere Steely Dan albums. Na Pretzel Logic en Can’t Buy a Thrill, is het denk ik mijn derde favoriete album van Fagen met en zonder Walter Becker. Kamakiriad staat echter ook hoog in dit lijstje. Ik vind dit album zeker beter dan drie andere Dan albums die ik heb. Trans-Island Skyway, Countermoon, Springtime, Snowbound, Teahouse On The Tracks, hebben allemaal beslist ook dat typische Steely Dan geluid. Ik denk dat ik het album Gaucho van Steely Dan al ergens een keer in de jaren tachtig gekocht heb. Ben sindsdien altijd een groot fan geweest van deze twee heren. Helaas is Walter Becker in 2017 al overleden.

This entry was posted in Blog, CD Verzameling. Bookmark the permalink.