Wardruna – Kvitravn (2021)

Aan deze muziek valt veel te ontdekken. Nooit eerder van deze band gehoord, maar het blijkt alweer hun vijfde album te zijn. Deze Noren uit Bergen blinken uit in esoterische en hypnotiserende klanken die je weten te raken. Muziek gespeeld op traditionele instrumenten, zoals een roetharm en een natuurhoorn (gemaakt van sparrenhout omwikkeld met berkenbast). Met mooie achtergrondzang van Kirsten Braten Berg en dochter Sigrid Berg, Unni Lovlid, Lognvik Reinholdt en Iver Sandoy, bestaat Wardruna zelf vooral uit het drietal Einar Selvik (is op twee Gorgoroth albums als drummer te horen), Lindy-Fay Hella en Eilif Gundersun. En dankzij de teksten van de elf nummers die in het Engels zijn vertaald, vind ik het in ieder geval heerlijke muziek om naar te luisteren. Had ik deze band maar eerder ontdekt. Want dit is best goed allemaal.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.