Top 10 Optredens in The Cellar Door, Washington D.C.

The Cellar Door was een muziekclub met 163 zitplaatsen in de wijk Georgetown in Washington D.C. dat geopend was tussen 1964 en 1982. Het was een van de belangrijkste muziekspots in Washington D.C. De club diende vaak als een try-outlocatie voor grotere markten. Een gedeelte van het Miles Davis album Live-Evil werd daar opgenomen. En ook een album van Richie Havens, Live at the Cellar Door, uit 1970 is daar opgenomen. En in 2013 bracht Neil Young, van opnames van zes shows tussen eind november en begin december 1970, nog een album uit in het kader van zijn Archives Series getiteld Live at the Cellar Door. Er hebben heel wat bekende bands en artiesten in de loop der jaren in The Cellar Door opgetreden. De bands en artiesten die daar echter voor de eerste keer in een bepaald jaar op het podium hebben gestaan, zijn in deze top tien terug te vinden. En dat zijn o.a. Muddy Waters, Albert King, Tom Waits en The Everly Brothers.

This entry was posted in Top 10. Bookmark the permalink.