De uitklaphoes van de LP #34

Eldorado van ELO

Van Can’t Get It Out Of My Head was er destijds al een filmpje te zien bij Toppop. Het heeft toen niet mijn aandacht getrokken. Net als Roll Over Beethoven, Evil Woman en Livin’ Thing, die singles van de verschillende albums. Voor mij deed ELO dat pas met Out Of The Blue met Mr. Blue Sky uit 1977. Eldorado kwam uit in 1974. En is een magnifiek album. En of dit nu popmuziek of rockmuziek is (daar ben ik nog niet over uit) verdiend geen enkel ander album waarschijnlijk meer het predikaat symfonische rock, of classic rock, dan dit album. Vooral kant 1 van de LP is voorteffelijk met Eldorado Overture, Can’t Get It Out Of My Head, Boy Blue, Loredo Tornado en Poor Boy (The Greenwood). Deze LP heet niet voor niets A Symphony by the Electric Light Orchestra. Mooie muziek maar niet zo goed als Out Of The Blue.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.