De keuze van een Album van een bepaalde Band of Artiest

(1577) ZZ Top – Rhythmeen

Ik heb vier CD’s van ZZ Top. Twee verzamelalbums en twee reguliere albums, namelijk Fandango! en Rhythmeen. Maar Rhytmeen is eigenlijk het enige echte reguliere studioalbum dat ik heb. Fandango! is in de strikte zin geen echt studioalbum. Toen die LP in 1975 verscheen bestond kant 1 uit alleen maar drie live nummers. Rhythmeen kwam uit in 1996, en is een album met meer blues georienteerde muziek vergeleken met de nummers op bijvoorbeeld Eliminator en Afterburner uit 1983 en 1985. Die heb ik dan wel niet op CD, maar zeven van die nummers staan op Greatest Hits uit 1992. Rhythmeen is minder commercieel, maar bevat wel hele vette Texaanse blues. Altijd goed om naar te luisteren.

This entry was posted in Blog, CD Verzameling. Bookmark the permalink.