De uitklaphoes van de LP #33

Rickie Lee Jones van Rickie Lee Jones

Dit debuutalbum van Rickie Lee Jones is voortreffelijk. Heb deze LP ergens begin jaren tachtig gekocht. Ik weet het niet helemaal zeker maar ik denk dat Rickie Lee Jones een van de eerste zangeressen is van wie ik ooit iets heb gekocht, samen met Judie Tzuke (Sports Car) geloof ik. Op deze LP staat niet alleen Chuck E. ’s In Love, die grote hit van haar. Deze LP staat vol met juweeltjes, zoals Danny’s All-Star Joint, Coolsville en Weasel And the White Boys Cool. Werkelijk prachtig. Goede teksten, goede muziek. De nummers gaan over het straatleven in de grote stad, over interessante verhalen over mensen die men in het dagelijke leven tegenkomt. Observaties van een zangeres die blijven boeien. Uitgebracht door Warner Brothers en een productie van het duo Lenny Waronker en Russ Titelman en met de hulp van een keur van uitstekende sessiemuzikanten. Deze LP staat ook als CD in mijn 1760 lijst.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.