Top 10 Supergroepen

Er staan in mijn 1760 lijst heel wat supergroepen. Om er een paar te noemen? Monsters Of Folk, Dead Cross, Bozzio/Levin/Stevens, Anderson Brufford Wakeman Howe, Brujeria, Tin Machine, The Good The Bad & The Queen en Los Super Seven. Maar deze en nog een aantal meer staan allemaal niet in een top tien die ik hiervan heb gemaakt. Wel de Notting Hillbillies. In mijn 1760 lijst staat die band op plek 651. The Nothing Hillbillies heeft maar een album gemaakt, en bestaat op dit album uit Brendan Croker (The Five O’Clock Shadows, The Mekons) Steve Phillips, Mark Knopfler (Dire Straits) en Guy Fletcher (Dire Straits). Misschien vind niet iedereen dit een supergroep. Ik vind van wel. Twee echte supergroepen zijn CSN&Y en Traveling Wilburys. Waarschijnlijk de ultieme supergroep? Bob Dylan, George Harrison, Jeff Lynne, Roy Orbison en Tom Petty. En ook The Brothers and Sisters, dat ik ook als een supergroep beschouw. Dat was een eenmalig project van sessiemuzikanten (iets van twintig zangers en zangeressen) met allemaal Dylan nummers in een gospel jasje. Ook in deze top tien staan Asia, Them Crooked Vultures, Blind Faith en Cream.

This entry was posted in Top 10. Bookmark the permalink.