De keuze van een album van een bepaalde Band of Artiest

(4) The Band – Music From Big Pink

Een paar dagen geleden trok ik al een beetje een vergelijking met The Band op het album van Cordovas. Dus ik dacht laat ik het nu maar over The Band zelf hebben. Ik heb nooit iets van ze op LP gekocht. Ik heb deze band op latere leeftijd ontdekt. Ik weet echt niet meer precies wanneer. Het was alsof ik in Rotterdam op een boot stapte, richting de Verenigde Staten ben gevaren, daar aan wal ben gesprongen, en daar als muzikale ontdekkingsreiziger in de Amerikaanse binnenlanden traditionele roots muziek heb ontdekt. Zo’n gevoel is het. Elke muziekliefhebber moet muziek van The Band in zijn verzameling hebben. Music From Big Pink staat in mijn 1760 lijst, maar het tweede album (die bruine) The Band, uit 1969, vind ik een goede tweede. Maar ach, eigenlijk vind ik gewoon alles goed van The Band. Ben een groot liefhebber van wat deze heren gemaakt hebben.

This entry was posted in Blog, CD Verzameling. Bookmark the permalink.