De uitklaphoes van de LP #30

Transformer van Lou Reed

Vandaag alweer in willekeurige volgorde de dertigste LP uit mijn verzameling waar ik iets over mijn liefde voor de langspeelplaat wil beschrijven. En ik ook al die labels op deze manier in kaart probeer te brengen. Soms lukt dat en soms ook niet. Maar ik probeer het altijd wel. En vandaag dus Transformer van Lou Reed. Geproduceerd door David Bowie en producer en sessiemuzikant Mick Ronson (o.a. te horen op Hard Rain van Dylan, You’re Never Alone With A Schizophrenic van Ian Hunter, All The Young Dudes van Mott The Hoople en op Bowies Hunky Dory, Ziggy Stardust en Black Tie White Noise). Op Transformer staan natuurlijk Perfect Day, Satellite Of Love en Vicious. Transformer staat niet in mijn 1760 lijst. Daarin staat Berlin. Maar ook Transformer is een klassiek album. Alleen al natuurlijk om Perfect Day. Opgenomen in Trident Studios in Londen, en uitgebracht in 1972 door RCA (net als Bowies album “Heroes”).

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.