De uitklaphoes van de LP #28

“Heroes” van David Bowie

Ik vind “Heroes” niet eens de beste LP van Bowie. En ook van zijn Berlijn periode vind ik Low en Lodger beter. Maar op deze LP staat natuurlijk “Heroes”. En dat is natuurlijk wel een van zijn beste nummers, en een van mijn persoonlijke favorieten. Maar ja, een hoop van Bowie is natuurlijk heel goed. Maar “Heroes” past daar dan wel tussen. Van de hele LP krijg je een beetje een onbestemd en ongemakkelijk gevoel, precies zoals het hoort. Het prikkelt je en heeft zoals op alle albums van Bowie, een heel eigen geluid, waarvan steeds weer iets nieuws te ontdekken valt. Geproduceerd samen met Tony Visconti (ALBUM TOP 1760 – Osibisa, T. Rex) in de Hansa Studio in Berlijn (AT1760 – Iggy Pop, Nina Hagen, Marillion).

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.