Afel Bocoum – Linde (2020)

Afel Bocoum is een zanger en gitarist uit Mali. Muzikaal natuurlijk uit het land van Ali Farka Toure. Boucoum die vroeger ook in de band van Toure heeft gespeeld, laat met deze vierde plaat van hem horen hoe swingend en hypnotiserend deze Afrikaanse blues is. Met hulp van Fela Kuti drummer Tony Allen (dit jaar overleden) op Djougal, en trombonist Vin Gordon van The Skatalites op Penda Djiga, Bombolo Liilo, Dakamana en Sambu Kamba. Deze muzikant uit Mali is net zo overtuigend als de beste delta blues uit de Verenigde Staten. Onderandere geproduceerd door Damon Albarn (Blur, The Good, The Bad & The Queen) en uitgebracht door World Circuit. Linde is gewoon een wonderschoon album. Een van de betere van dit jaar die ik heb gekocht.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.