Majek Fashek – Rainmaker (1997)

Radiovriendelijke reggae. Het heeft dan wel niets met Jamaica te maken. Maar is bepaald geen slechte CD. Niets geen roots reggae, rocksteady of political reggea op dit album. Fashek, geboren in Nigeria, werd wel de Afrikaanse Bob Marley genoemd. Zijn stem heeft er ook wel iets van weg. De negen nummers op dit album bevallen me eigenlijk allemaal wel. En de twee covers, Hotel California en Hey Joe, van de Eagles en Jimi Hendrix, vind ik ook wel verassend. Fashek, die ook als Rainmaker bekend stond (door zijn single Send Down the Rain van zijn album Prisoner of Conscience uit 1988), vond zichzelf een soort boodschapper van het geweten. Maar op dit album staan eigenlijk allemaal onschuldige reggae liedjes, zonder groteske muzikale mededelingen over onrecht en ongelijkheid. Wel lekkere muziek om naar te luisteren.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.