I Am Oak – On Claws (2010)

On Trees and Birds and Fire is een voorbeeld van een van de wonderschone nummers op dit album. En er staan er nog wel meer op. Zoals Wolves in the Yard en Don’t Know Enough. Akoestische indie folk zoals je maar weinig hoort in Nederland. Inmiddels heeft I Am Oak natuurlijk niet stil gestaan. In 2019 kwam het album Osmosis nog uit. Hun zesde album alweer. Maar On Claws, uit 2010, was hun debuutalbum dat toen behoorlijk goed werd ontvangen. De muziek geeft je een beetje het gevoel alsof je verdwaald bent in een wijds landschap; dat je je overgeeft aan de natuur. Overleven met zanger Thijs Kuijken en de overige bandleden is dan ook bepaald geen straf. Prachtige muziek. Uitgebracht door Snowstar Records, dat ook Liefde Is De eerste Wet van Broeder Dieleman dit jaar nog op de markt bracht.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.