Jerry Garcia – Garcia Plays Dylan (2005)

Als er een muzikant was die de muziek van Bob Dylan zou kunnen vertolken was dat misschien wel Jerry Garcia. Samen misschien ook wel met The Band. Grateful Dead heeft waarschijnlijk tijdens hun concerten heel wat Dylan nummers ten gehore gebracht. Deze CD is daar een kleine afspiegeling van. Uitgebracht als een soloalbum, staan er heel wat vertolkingen op samen met de Dead. Toch is dit niet het ultieme dylancoveralbum geworden. Ik moet automatisch toch teveel aan een album van de Dead denken. En de Dead heeft betere albums gemaakt. Jerry Garcia heeft betere albums gemaakt. En daarmee moet ik dit album toch vergelijken. Ook staan er namelijk niet echt verassende nummers op. De meeste nummers zijn ook allemaal door veel andere muzikanten gedaan. En vaak echt veel mooier.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.