Top 10 Canterbury Scene

In deze top tien staan bands en muzikanten die allemaal tot de Canterbury Scene gerekend worden. In dit lijstje staan dus bands als Soft Machine, Caravan, Egg, Matching Mole en Hatfield and the North. Hoewel Richard Sinclair (een belangrijke factor binnen de hele scene) in Camel gespeeld heeft, heb ik deze band er doelbewust niet in gezet. Voor mijn gevoel staat dat album van Camel (Nude) in mijn 1760 lijst te ver weg van de Canterbury Scene. Het zit nu eenmaal in mijn hoofd dat ik Camel in een heel ander genre moet indelen, namelijk in de progressieve rock, hoewel Canterbury Scene muziek ook best wel progressief is. Maar deze band is misschien wel een voorbeeld dat je de definitie van de Canterbury Scene toch wel heel breed moet zien. Bands en artiesten hoeven namelijk ook niet perce uit Canterbury zelf te komen, zoals Supersister uit Nederland bijvoorbeeld. En wat Mike Oldfield betreft, of die inderdaad wel tot de Canterbury Scene gerekend moet worden, daarover zijn de meningen verdeeld. Hij heeft wel zeker ook een connectie. En die heb ik er dus wel ingezet. Bands en muzikanten die deze top tien ook niet gehaald hebben, zijn behalve dus Camel, ook Robert Wyatt, Pierre Moerlen’s Gong, Bill Brufford en Kevin Ayers.

This entry was posted in Top 10. Bookmark the permalink.