The Graystone Ballroom, Detroit

The Graystone Ballroom (1922 – 1974) is in verschillende handen geweest. Onderandere van Berry Gordy Jr. van Motown en van de Universiteit van Michigan. Het was een van de vele Ballrooms in Detroit. In totaal waren er ooit zeven. Maar de Graystone was de grootste en de meest populaire. Bedoeld om er te dansen, hebben er heel wat bekende artiesten in opgetreden. Bijvoorbeeld Count Basie & His Orchestra in 1942 en Ella Fitzgerald in 1937. In mijn 1760 lijst staan er verder nog veel meer die daar de harten op hol hebben gebracht, zoals The Coasters, Mary Wells, The Flamingos, Sam Cooke, Duke Ellington en The Clovers. Het zijn er eigenlijk veel meer geworden dan ik verwacht had. In de toekomst zal ik dit een keer daarom in een top tien verwerken.

This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.