Po’ Girl – Follow Your Bliss (2010)

De twee zangeressen, Allison Russell en Awna Teixeira, weten wel te overtuigen. Daar is niets mis mee. Met de muziek zelf is ook niets mis. Maar het is allemaal net niet grijpbaar genoeg om van Follow Your Bliss een wereldplaat te maken. Beste nummers zijn Maudite Guerre, Kiss Me In The Dark, Kathy en Montana. Als je deze muziek zou moeten omschrijven denk ik dat je bij een soort van locale Canadeze roots uitkomt. Met country, zydeco, bluegrass, americana en jazz en folk invloeden. De muzikanten spelen allemaal verschillende instrumenten, en dat beheersen ze ook wel. Het gebruik van banjo, clarinet en accordeon is ook wel verassend te noemen. Maar het blijft een beetje onbestemd allemaal. Het is net alsof de muzikanten op Follow Your Bliss een muzikale zoektocht hebben gedaan van Frans Canada naar de Amerikaanse Appalachen en van Israel naar Nashville, en dan vervolgens eigenlijk helemaal niets hebben gevonden. Zoiets! Afwisselend is het echter wel. Maar misschien een beetje teveel Bliss?

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , . Bookmark the permalink.