Brigitte Fontaine & Areski Belkacem – L ‘Incendie (1974)

De samenwerking tussen Brigitte Fontaine en Areski Belkacem begon al in 1969 met het album Comme A La Radio, en hebben in totaal zes albums met elkaar gemaakt. L’ Incendie komt uit 1974 en is het derde album van deze zangeres en deze acteur en multi-intrumentalist. Uitgebracht door het BYG label. Opgenomen in Chateau Herouville (een studio gebouwd in een kasteel vlakbij Parijs) en geproduceerd door Daniel Vallencien. Het grootste gedeelte van L ‘Incendie klinkt alsof het gezongen is door twee minstrelen uit de middeleeuwen met een folk en een avant-garde sausje er omheen. Er schuilt constant een soort van kloosterachtige sereniteit en verstilde schoonheid in deze muziek. Mooiste nummers zijn Il Pleut Sur La Gare, Nous Avons Tant Parle, Apres La Guerre en La Tete Bandee.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.