De keuze van een album van een bepaalde Band of Artiest

(50) King Crimson – In The Court Of The Crimson King

Er is voor mij geen enkele twijfel waarom ik In The Court Of The Crimson King het beste album van King Crimson vind. Voor een hoop kenners en voor een prog rock liefhebber als mezelf, is dit album misschien wel het belangrijkste album dat er ooit in dit genre is verschenen. Daar gaat de discussie dan ook niet over wat mij betreft. Ook niet vergeleken met die andere drie albums die ik heb, namelijk THRAK, Discipline en Three Of A Perfect Pair. Deze zijn alle drie minder goed en dus ook minder belangrijk. In The Court Of The Crimson King is een episch album. Het enige wat ik zou willen zeggen is dat ik alleen The Dark Side Of The Moon van Pink Floyd van alle prog rock albums die ik in mijn verzameling heb, in feite een beter vind. Misschien is dat het enige interessante om te vermelden.

This entry was posted in Blog, CD Verzameling. Bookmark the permalink.