Top 10 Albums met Aantal Nummers

In deze top tien van albums met twaalf nummers staan acht blues albums. Het album van Chuck Berry, After School Session, en die van Dave Van Ronk, Inside Dave Van Ronk, zijn een rock and roll en een folk album. Het zijn allemaal soloartiesten. Het album Hoodoo Man Blues van Junior Wells & The Chicago Blues Band is ook een soloartiest. Een aantal bekende nummers in deze top 10 zijn Too Much Monkey Business, Hound Dog, Good Morning Schoolgirl, In The Wee Wee Hours, The Red Rooster, Wang Dang Doodle, John Henry en Silver Dagger. Vier albums zijn uitgebracht door Chess en Delmark, die van Chuck Berry en Howlin’ Wolf door Chess, en die van Junior Wells en Sleepy John Estes door Delmark. Die andere albums zijn van labels als Vee-Jay, Checker, Bluesville, Good Time Jazz, Fire Records en Prestige Folklore. De twee oudste albums komen uit 1958, I’m Jimmy Reed van Jimmy Reed en The Best Of Little Walter van Little Walter. Het jongste album komt uit ’65, namelijk Hoodoo Man Blues van Junior Wells.

This entry was posted in Top 10. Bookmark the permalink.