Roscoe Mitchell – Sound Songs (1997)

Niet mijn favoriete avant-garde jazz album. Maar is op zich wel interessant. Er zit in dit album van Mitchell een groot muzikaal avontuur verborgen. Dit dubbelalbum van zesentwintig nummers, bestaat minstens voor de helft uit overdubs en een paar live registraties opgenomen in Madison en Chicago. Mitchell heeft de improvisatie tot een ware kunst verheven. Je moet er wel open voor staan, maar als je er een paar keer naar geluisterd hebt ondek je steeds weer iets nieuws. En soms ook wel in de stilte die er soms in zit. De man laat op Sound Songs een fenomenale ademhalingstechniek horen, waar je alleen maar bewondering voor kunt hebben. Bijvoorbeeld op de live registratie van het nummer Full Frontal Saxophone. Uitgebracht door Delmark (ALBUM TOP 1760 – Junior Wells, Sleepy John Estes, Magic Sam, Sun Ra). Geproduceerd door Robert G. Koester (ALBUM TOP 1760 – Sleepy John Estes en Magic Sam)

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.