Duncan Mackay

Duncan Mackay heeft als toetsenist meegespeelt op een aantal bekende albums. Bijvoorbeeld op Bloody Tourists van 10cc en The Kick Inside van Kate Bush. Maar ook op albums van Steve Harley & Cockney Rebel, Gilbert O’Sullivan, Budgie, Roger Chapman, Elkie Brooks, Camel en The Alan Parsons Project. Hij heeft ook een aantal soloalbums uitgebracht onder zijn eigen naam. In 1974 verscheen Chimera, en in 1977 verscheen Score, geproduceerd door John Wetton. Ik heb zelf drie albums waarop hij als toetsenist is te bewonderen: op Nude van Camel, The Kick Inside van Kate Bush en Pyramid van The Alan Parsons Project. Misschien dat Mackay in het verleden niet de meest gevraagde sessiemuzikant geweest is, maar zeer zeker op een aantal memorabele albums heeft meegespeeld.

This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.