White Lies – Ritual (2011)

Van al die post punk revival albums (van Editors, Franz Ferdinand, Shame, Ought, Interpol, Savages en Goat Girl) vind ik deze het minst bijzondere. Ritual klinkt nogal monotoon. En bepaald niet vernieuwend. En dat al in 2011. Dit trio uit Londen was een zoveelste hype. Groot gemaakt zonder ook maar iets te hebben uitgebracht. Hun eerste album verkocht echter wel goed, was zelfs een periode het best verkochte album in de UK Album Charts. Maar dit tweede album stelt echter teleur. Ik kan er niet bepaald warm van worden. Maar twee nummers zijn de moeite waard om naar te luisteren, en dat zijn Streetlights en Holy Ghost. Uitgebracht door Fiction dat ook een aantal andere albums in mijn 1760 lijst heeft uitgebracht (van Tired Pony, The Maccabees en Elbow). Van Ritual zou je misschien kunnen zeggen dat je weer terug gaat naar de jaren tachtig. Maar dat is in dit geval geen compliment. Ze proberen een kunstje na te doen. En dat is het probleem met dit album.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.