Roger Taylor – Happiness? (1994)

Queen drummer Taylor had al twee soloalbums op zijn naam voordat hij dit uitbracht, Fun In Space en Strange Frontier, afkomstig uit 1981 en 1984. En ook met zijn eigen band The Cross had hij al drie albums uitgebracht. Happiness? is misschien alleen voor de Queen fan interessant. Voor mezelf dus ook. Want ik ben ook een Queen fan. Maar het is geen wereldschokkend album. Wel heel anders dan muziek van Queen, en daar is niets mis mee. Dat is alleen maar een compliment. Taylor is wel een goede zanger (beter dan May maar slechter dan Mercury uiteraard), en een van de beste drummers ter wereld (niet de beste). Maar een paar nummers springen er uit. Zoals Happiness, You Had To Be There en The Key. Old Friends gaat over Freddie Mercury, dus dat is ook nog het vermelden waard. Uitgebracht door Parlophone (ALBUM TOP 1760 – o.a. The Beatles, Radiohead, Gorillaz, Supergrass en Coldplay).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.