De keuze van een album van een bepaalde Band of Artiest

(853) Vampire Weekend – Vampire Weekend

Ik heb de eerste drie albums uit 2008, 2010 en 2013 van deze New Yorkse band. Vampire Weekend, Contra en Modern Vampires Of The City. Hun laatste album uit 2019, Father Of The Bride, heb ik niet en ken ik in principe dan ook niet. Hun debuutalbum vind ik zonder twijfel de beste van de drie. Contra bevat ook goede nummers die een beetje in het verlengde liggen van hun debuut. Maar Modern Vampires Of The City heeft grotendeels een iets ander geluid. Het is een iets ingetogener album. Die twee albums vind ik echt niet slecht, maar de nummers op hun debuut, zoals Mansard Roof, A-Punk, Oxford Comma en vooral Cape Cod Kwassa Kwassa, zijn echter onweerstaanbaar. Ik kan me nog goed herinneren dat dit album in 2008 verscheen, net als dat debuutalbum van bijvoorbeeld Fleet Foxes. Hun debuut uit 2008 en samen met Fleet Foxes vind ik twee van de beste debuutalbums die na 2000 zijn verschenen. Het is absoluut vernieuwende muziek.

This entry was posted in Blog, CD Verzameling. Bookmark the permalink.