Fontaines D.C. – A Hero’s Death (2020)

Als je denkt dat je eerder in het jaar de beste video al gezien hebt, komt deze band uit Ierland met deze. Onweerstaanbaar! Net als waar het eigenlijk om zou moeten gaan natuurlijk, om de muziek. En dat heeft ook mijn interesse. Want het is een zeer goed album. A Hero’s Death van Fontaines D.C. doet me op de een of andere manier denken aan het debuut van Arctic Monkeys. Het klinkt net zo vitaal en ongrijpbaar. Het is ongemakkelijk. Het grijpt je naar gewoon de strot. En ook al schijnt hun eerste plaat uit 2017 (ik ken het helaas niet) eigenlijk beter te zijn, vind ik A Hero’s Death een van de beste albums dat dit jaar is verschenen. Een band dus om in de gaten te blijven houden. Misschien dat ik hun debuutalbum Dogrel ooit ook nog een keer ga kopen. Uitgebracht door Partisan Records (ALBUM TOP 1760 – Bombino). Is al in juli van dit jaar verschenen.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.