Maria Muldaur – Heart Of Mine: Love Songs Of Bob Dylan (2006)

Van al die coveralbums van Dylan die ik heb (er staan er vijftien in mijn 1760 lijst en nog een aantal ook niet), is deze het ook niet helemaal. Maar de lat ligt natuurlijk heel hoog. Wil je Dylan coveren dan moet het een soort meerwaarde hebben. Juist omdat het om Dylan gaat. En misschien ook wel omdat het om Maria Muldaur gaat. Net als Dylan heeft ze een interessant verleden in Greenwich Village. Ook zij heeft midden in de Folk Revival van de jaren zestig gezeten. Heeft dat allemaal persoonlijk op die plek in die tijd beleefd. Aan de keuze van de nummers ontbreekt het dan ook niet. Golden Loom, Moonlight, You’re Gonna make me Lonesome When You Go, Wedding Song zijn verassende keuzes van nummers die door anderen in mijn verzameling niet vaker gedaan zijn. Met als enige uitzondering I’ll Be Your Baby Tonight dat bijvoorbeeld wel op zes andere albums staat (ALBUM TOP 1760 – The Brothers And Sisters, Barb Jungr, Thea Gilmore, The Charlie Daniels Band, The Hollies, Denny Freeman). Maar toch grijpt alles je toch niet helemaal. Deze jazz uitvoeringen zijn in ieder geval beter dan de twee albums van Judy Collins en Denny Freeman. Maar liedjes van Bob Dylan zijn uiteraard altijd de moeite waard om naar te luisteren, ook al zijn ze gezongen door anderen.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.