Olympic Studios, Barnes, Londen

Deze studio heeft een rijke geschiedenis. Geopend in 1966 en uiteindelijk in 2009 gesloten, was deze studio op Church Road in Londen, een van de meest populaire studios onder muzikanten en bands. De Rolling Stones hebben er maar liefst zes albums opgenomen, waaronder Sticky Fingers. Led Zeppelin is er ook behoorlijk actief geweest. Andere albums die er gedeeltelijk zijn geproduceerd, zijn onderandere A Night At The Opera van Queen, Who’s Next van The Who, en The Backroom van Editors. Uiteindelijk zijn er vijf albums in mijn 1760 lijst waar het hele productieproces alleen in deze studio heeft plaatsgevonden. Zoals Scott 4 van Scott Walker en Shoot Out The Lights van Richard and Linda Thompson.

This entry was posted in Blog and tagged , , , , . Bookmark the permalink.