Styx – Cornerstone (1979)

Styx heb ik altijd het buitenbeentje van het prog rock wereldje gevonden. Het is nooit echt een band geweest waar ik warm voor ben gelopen. Ik ken daarom dan ook alleen maar dit album van ze. Maar ik moet zeggen Tommy Shaw is een prima gitarist. Op Cornerstone staat natuurlijk Babe. Het is niet bepaald mijn favoriete nummer van dit album. En dan druk ik me nog positief uit. Want het is eigenlijk een verschrikkelijk nummer. Boat On The River (heeft net als Babe hier in Nederland in 1980 in de Top 40 gestaan) vind ik echter wel goed, met Shaw zelfs op mandoline. Uitgebracht door A&M (ALBUM TOP 1760 – o.a. The Police, The Flying Burrito Brothers en Squeeze). Love In The Midnight is wat mij betreft een van de drie of vier nummer die nog enigszins prog rock te noemen zijn. Staat wat dit genre betreft dus helemaal in de kelder van mijn 1760 album lijst.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.