Edie Brickell & New Bohemians – Shooting Rubberbands At The Stars (1988)

Shooting Rubberbands At The Stars staat vol met diepzinnige teksten van de zangeres. Edie Brickell & New Bohemians brak in 1988 door met het nummer What I Am. Ik kan me vergissen maar daarna is het wat stiller geworden rondom deze band. Hebben na dit album nog drie andere albums uitgebracht. Maar het schijnt dat er in 2021 een nieuwe plaat zal verschijnen. Deze productie heeft een soort lichtvoetigheid, dat me persoonlijk wel aanspreekt. Vooral de gitaarpartijen van Kenny Withrow en Robbie Blunt (ALBUM TOP 1760 – Robert Plant, The Jeff Healey Band) zijn prettig klankvol geproduceerd. Opgenomen in de Rockfield Studios in Wales (ALBUM TOP 1760 – o.a. Van der Graaf Generator, Rush, Dave Edmunds, Hawkwind). Uitgebracht door Geffen/Warner Bros. (ALBUM TOP 1760 – o.a. Robbie Robertson, Asia, The Roots en Kitaro). Pop rock, maar wat mij betreft meer pop dan rock.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.