Chris Letcher – Spectroscope (2011)

Zoals de titel van dit album al aangeeft is de muziek op dit album een verscheidenheid van geluid. Je ziet als het ware verschillende kleuren van licht. De muziek op dit album is inderdaad een spectroscoop om het lichtspectrum mee te kunnen bestuderen. Er staan allerlei muzikale hoogstandjes op waar je steeds maar weer nieuwe dingen in hoort. Chris Letcher, in Zuid-Afrika geboren, is al jaren woonachtig in Londen en Johannesburg, heeft een aantal dingen gedaan voor films. En dat kun je op dit album dan ook wel horen. Voor mij persoonlijk heeft het een bepaalde raakvlak met een andere Zuid-Afrikaan, met Trevor Jones, met zijn filmmuziek voor Labyrinth (ALBUM TOP 1760). In je verbeelding hoor je op Spectroscope ook allemaal magische wezens door de muziek heen kronkelen. Het is een geslaagd album waarnaar je echt een paar keer moet luisteren. Lijkt soms ook wel op Sufjan Stevens.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.